Arrangementer

Kurs, seminarer og konferanser i regi av Difi

Frokostseminar: Utdeling av klarspråksprisene 2017

Sted Oslo
Adresse Oslo Konserthus, Lille sal, Munkedamsv. 14, Oslo (Kart)
Startdato 21.03.2018 09:00
Sluttdato 21.03.2018 11:30
Påmeldingsfrist 18.03.2018
Påmeldingslink [Påmeldingsfristen er passert]
Pris 0
Ansvarlig Ingrid Stranger-Thorsen, tlf:900 68 687

Hvem vinner klarspråksprisene for 2017? I år deles det ut hele fire priser: Klarspråksprisen for staten, Klarspråksprisen for kommuner og fylkeskommuner, en temapris og «Årets trekkhund». Kom 21. mars og finn ut hvem de heldige vinnerne er!

Målgruppe

Ansatte i offentlig sektor.

Generelt

Klarspråksprisen for staten har vært delt ut hvert år siden 2009, og går til statsorganer som gjør en ekstraordinær innsats for å bruke et klart, godt og brukervennlig språk i sine tekster. Prisen er blitt utvidet til også å gjelde kommunesektoren, i tillegg til temapris og utmerkelsen «Årets trekkhund».

Temaprisen for 2017 deles ut til en offentlig virksomhet (statsorgan, kommune, helseforetak osv.) som har arbeidet spesielt med å utforme klar, forståelig og mottakertilpasset informasjon om helse- og omsorgstjenester.

Det blir kaffe/te og enkel frokostservering fra kl. 08.15.
I foajeen blir det utstilling der vi viser klarspråkskursene og andre verktøy i klarspråksverktøykassen.

Program

Velkommen
Konferansier Kjersti Bjørgo, kommunikasjonssjef i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Helsesista: Hvordan bruke språket for å bygge tillit hos unge i sårbare situasjoner?
Hele Norges «Helsesista», Tale Maria Krohn Engvik, kommer og forteller om sine erfaringer. Hun bruker ungdommens eget språk og mye humor når hun chatter om ting som mange syns er flaut eller vanskelig å snakke om.

Klart (–) det lønner seg!
Kan vi virkelig bevise at klart språk gir færre misforståelser, mer fornøyde brukere og faktisk påvirker både bunnlinje og ventelister i et sykehus?
Kommunikasjonssjef Tore Bratt ved Helgelandssykehuset viser oss hvordan brukertilpassing og effektmåling kan gjøres i praksis.

Utdeling av Klarspråksprisene
Statsråd Monica Mæland, Kommunal -og moderniseringsdepartementet deler ut de fire klarspråksprisene.

Prisvinnerne har ordet
Lær av de beste og få inspirasjon! De fire prisvinnerne holder korte, faglig spissede innlegg om hvordan de har arbeidet med klarspråk.

Klar, men aldri ferdig? Betraktninger etter 10 år med klarspråksarbeid i staten
I 2008 startet planleggingen av prosjektet «Klart språk i staten». Ti år senere sitter vi igjen med mye erfaringer og kunnskap om hvordan vi har lykkes. Regjeringen vil nå ha enda mer satsing på klart språk i forvaltningen. Hva krever det av oss? Skal vi dreie kursen og tenke nytt? Prosjektleder for «Klart lovspråk», Sissel C. Motzfeldt, deler sine erfaringer.

Seminaret blir strømmet, og opptaket blir lagt ut på nettet etter seminaret. Lenke til sendingen blir lagt ut på klarspråk.no

Sist endret 13.03.2018