Arrangementer

Kurs, seminarer og konferanser i regi av Difi

Sosiale medier i offentlig forvaltning: Å balansere lojalitetsplikt og ytringsfrihet

Adresse Difis kurs- og konferansesenter, Grev Wedels plass 9, Oslo (Kart)
Startdato 27.08.2018 08:30
Sluttdato 27.08.2018 10:30
Påmeldingsfrist 24.08.2018
Påmeldingslink [Påmeldingsfristen er passert]
Pris 0
Ansvarlig Linda Meskestad, tlf: 99798028

Hvordan balanserer man rollene som privatperson og offentlig ansatt på en god måte i sosiale medier? Vi inviterer til frokostseminar og presenterer den nye veiledningen i sosiale medier for offentlig forvaltning. 

Generelt

På seminaret vil vi presentere veiledningen og diskutere problemstillinger rundt temaet privat bruk av sosiale medier. 

Advokat Jon Wessel Aas, Bing Hodneland, og kommunikasjonsdirektør Hege Turnes, NAV, kommer for å kommentere veiledningen og samtaler med Therese Manus, daglig leder i Kommunikasjonsforeningen. 

Program

08.00  Fransk frokost
08.30 Åpning ved Onar Aanestad, kommunikasjonsdirektør, Difi
  Presentasjon av veiledningen ved Linda Meskestad, prosjektleder, Difi
  Kommentar til veiledningen, Hege Turnes, kommunikasjonsdirektør, NAV
  Kommentar til veiledningen, Jon Wessel Aas, advokat, Bing Hodneland
  Samtale om muligheter og utfordringer i grenseland mellom lojalitetsplikt og ytringsfrihet: med Jon Wessel Aas, Hege Turnes, og Steinar Skagemo, seniorrådgiver, Brønnøysundregistrene. Samtalen ledes av Therese Manus, daglig leder i Kommunikasjonsforeningen.
  Pause
  Diskusjonsgrupper 
10.30  Avslutning

Om innlederne

Hege Turnes er kommunikasjonsdirektør i Arbeids- og velferdsdirektoratet (NAV), hvor hun leder ca. 40 medarbeidere fordelt på tre seksjoner. Hun har tidligere vært kommunikasjonsdirektør i Mattilsynet og informasjonsdirektør i Toll- og avgiftsdirektoratet. Hun har hatt en rekke verv, blant annet som styremedlem i Norsk Pensjon og regjeringens gruppe for å utvikle en statlig kommunikasjonspolitikk.

Jon Wessel-Aas er advokat med møterett for Høyesterett og partner i Bing Hodneland advokatselskap. Han har praktisert som advokat i mer enn 20 år, med særlig ytringsfrihet, personvern og opphavsrett som arbeidsfelt. Han har også forfattet en rekke fagartikler, bokbidrag og bøker om disse fagfeltene, blant annet bøkene Jus og sosiale medier (Kommuneforlaget 2013), Opphavsrett, fotorett og bruk av personbiler i nettjournalistikk (Cappelen Damm Akademisk 2016) og Personvern. Publisering og behandling av personopplysninger (Gyldendal 2018, sammen med Magnus Ødegaard).

Presentasjoner og samtale vil bli streamet

Sist endret 23.08.2018